350 g
hvedemel
15o g smør eller margarine
25 g
gær
1 dl
mælk
2 æg
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 tsk. Kardemomme
1 tsk. gurkemeje (undlades til jul)
1 tsk. revet appelsinskal
1 æble
½ dl. sukat
2 dl
. rosiner
Æg til pensling
Sukker
25 gr. mandler
Hak mel og smør og findel det til en grynet masse.
Rør gæren glat med lidt af den lune mælk.
Tilsæt resten af mælken og hæld det i fadet.
Pisk æggene let sammen med sukker og salt og holdt lidt tilbage til pensling. Hæld resten i dejen.
Tilsæt kardemomme og appelsinskal og rør dejen godt – den skal være blank og smidig.
Skræl æblet, skær det i små tern og kom det i sammen med sukat og rosiner.
Lad dejen hæve tildækket og lun til dobbelt størrelse.
Rør dejen let og kom den i en smurt springform.
Efterhæver, tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
Pensles med æg og drysses med sukker og snittede mandler.
Bages på næstnederste rille i forvarmet oven ved 200 grader i ca. 35 minutter.
Afkøles i formen.
VELBEKOMME